Meghalt Paul Bocuse világhírű mesterszakács
Kilencvenegy éves korában elhunyt Paul Bocuse francia mesterszakács, a Bocuse d'Or szakácsverseny névadója - írja az Euronews.
Kilencvenegy éves korában elhunyt Paul Bocuse francia mesterszakács, a Bocuse d'Or szakácsverseny névadója - írja az Euronews.
Szerda este az amerikai csapat győzelmével véget ért Lyonban a Bocuse d'Or kétnapos döntője. A gasztronómiai világverseny történetének 30. fejezetét három kontinens 24 fiatal szakácsa és csapata írta. A legek legjei között pedig ott voltak a magyarok is: Széll Tamás és csapata.
Széll Tamásék az első tizenkettes csoportban, kedden főznek a döntőn, amelyet interneten is követhetünk.
Széll Tamás séf az idei világdöntőn legalább az ötödik helyet szeretné, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne". Elmondták, milyen sajátos alapanyagokkal készül a magyar szakácscsapat a versenyre.
Heti hat napon, napi nyolc órában készül a január 24-25-én Lyonban megrendezésre kerülő világversenyre az európai Bocuse d’Or döntőt májusban Budapesten megnyert magyar csapat.
Hangulatos filmben mutatkozik be a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar indulója.
Barátnőjével, Szulló Szabinával együtt eljön a Michelin-csillagos Onyx étteremből Széll Tamás – írja a 444.hu. A séf szerint harag nélkül válnak el és az Onyxot működtető Gerbeaud ügyvezetője szerint is most jött el egy olyan alkalom, amikor lehető legsimábban lebonyolítható egy ilyen válás.
Egy tucat séf lépett ki a Magyar Gasztronómiai Egyesületből, annak vezetőjét azzal vádolva, hogy saját hasznára akarja felhasználni a Bocuse-sikert. A szervezet szerint viszont az egész „vihar a porceláncsészében”.
A Bocuse d'Or-győztes Széll Tamás is kilépett a Molnár B. Tamás vezette Magyar Gasztronómiai Egyesületből; rajta kívül még másik 12 tag tett ugyanígy. Közleményükben azt írják, hogy az MGE vezetője saját hasznára akarja felhasználni a Bocuse-sikert, és támadja a Zsidaiék által alapított Pannón Gasztronómiai Akadémiát. Molnár B. szerint mindössze arról van szó, hogy megindult a tülekedés az állami pénzekért.
A Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a Costes Downtown étteremben.
A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.
A Magyarországot képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Kiss László purgatórium-napot tartott; megnyerte a budapesti Bocuse D'Or szakácsversenyt Széll Tamás; kiderült, miért lett olyan a Széll Kálmán tér, amilyen lett; jártunk a határon és borzalmakat láttunk; megnéztük, mit okozhat a polgári törvénykönyv módosítása, és azt láttuk, hogy igen kellemetlen helyzetek állhatnak elő a csalódokon belül.
A magyar versenyző és csapata megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Budapesten rendezett európai döntőjét.
A magyar séf a kontinentális döntőben áll rajthoz, ahol a tét már a lyoni világdöntőbe jutás.
Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: megvan az elsőfokú ítélet az utóbbi évek egyik legtöbbet emlegetett, halálos gázolással végződő ügyében; megint nem múlt el a nap úgy, hogy ne derült ki valami durva Kiss László ügyében; Habony Árpád már napilapban is utazik; megszavazta a parlament, hogy legyen kvótanépszavazás, ahogy a kormány akarta; befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása; és Budapesten főznek Európa legjobb szakácsai.
Május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett Bocuse d’Or szakácsverseny idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös- és fehérbora szerepel a kínálatban.
A világ leghíresebb séfje 1926. február 11-én született, és a klasszikusokhoz visszanyúlva megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben.